Žampiony na víně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
30 g máslo
2 špetky tymián
bazalka
oregano
450 g žampiony
2 dl bílé víno
3 lžíce olivový olej
mletý pepř
1 svazek jarní cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Jarní cibulku omyjeme a nakrájíme na kolečka

  2. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme 3 lžíce olivového oleje a zpěníme na něm cibulku. Přisypeme nakrájené žampiony a zhruba ještě 10 minut restujeme. Osolíme, opepříme, přidáme 2 špetky tymiánu a podle chuti bazalku a oregano. K žampionům přilijeme bílé víno a necháme jej skoro vyvařit

  3. Žampiony na víně podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!