Krémová rybízová bublanina recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
6 ks vejce
180 g máslo
200 ml smetana
1/2 balíčku prášek do pečiva
150 g mandle
210 g cukr krupice
500 g rybíz
1 balíček vanilkový cukr
350 g polohrubá mouka
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Rybíz obereme, omyjeme a necháme dobře okapat. Rybíz posypeme trochou mouky

  2. Změklé máslo ušleháme do pěny s krupicovým cukrem (180 g), vanilkovým cukrem a trochou soli. Když se cukr rozpustí, přimícháme 4 vejce. Mouku smícháme s mandlemi a práškem do pečiva a vše přimícháme k našlehané pěně

  3. Troubu předehřejeme na 180 °C a vymažeme plech

  4. Těsto rozprostřeme na plech a rozdělíme na něj rybíz. Na zalití oddělíme zbylá dvě vejce od žloutků, žloutky a zbylý cukr rozšleháme ve smetaně, z bílků ušleháme sníh, přimícháme ho do smetany a touto směsí rybíz zalijeme

  5. Teplotu v troubě snížíme na 160 °C a krémovou rybízovou bublaninu pečeme asi 40 minut

  6. Rybízovou bublaninu necháme vychladnout, nakrájíme a podle chuti podáváme

  7. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!