Krémová rybízová bublanina recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 6 ks vejce 180 g máslo 200 ml smetana 1/2 balíčku prášek do pečiva 150 g mandle 210 g cukr krupice 500 g rybíz 1 balíček vanilkový cukr 350 g polohrubá mouka tuk na vymazání
Postup Krémová rybízová bublanina
Postup přípravy receptu
-
Rybíz obereme, omyjeme a necháme dobře okapat. Rybíz posypeme trochou mouky
Změklé máslo ušleháme do pěny s krupicovým cukrem (180 g), vanilkovým cukrem a trochou soli. Když se cukr rozpustí, přimícháme 4 vejce. Mouku smícháme s mandlemi a práškem do pečiva a vše přimícháme k našlehané pěně
Troubu předehřejeme na 180 °C a vymažeme plech
Těsto rozprostřeme na plech a rozdělíme na něj rybíz. Na zalití oddělíme zbylá dvě vejce od žloutků, žloutky a zbylý cukr rozšleháme ve smetaně, z bílků ušleháme sníh, přimícháme ho do smetany a touto směsí rybíz zalijeme
Teplotu v troubě snížíme na 160 °C a krémovou rybízovou bublaninu pečeme asi 40 minut
Rybízovou bublaninu necháme vychladnout, nakrájíme a podle chuti podáváme
Foto: Shutterstock.com