Krémová rybí polévka z kapra recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
100-150 ml smetana
400 g kapr
1-2 lžíce hladká mouka
0.5 kostky bujon
podle chuti
sůl
nové koření
celý černý pepř
na ozdobu
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Rybí maso očistíme a nakrájíme na kousky. Rybí maso osolíme a opečeme na kousku másla. Podlijeme asi 200 ml vody a podusíme doměkka. Měkké maso obereme z kostí a do vydušené šťávy nasypeme mouku, tu osmahneme, zalijeme zbylou vodou, přidáme masový bujon, nové koření, celý pepř a povaříme.

  2. Rybí polévku z kapra přecedíme, doplníme rybím masem, smetanou a krátce prohřejeme.

  3. Krémovou rybí polévku z kapra rozlijeme do talířů, dozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme nejen o Vánocích.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!