Krémová rybí polévka z kapra recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce máslo 100-150 ml smetana 400 g kapr 1-2 lžíce hladká mouka 0.5 kostky bujon podle chuti sůl nové koření celý černý pepř na ozdobu petrželka
Postup Krémová rybí polévka z kapra recept
Postup přípravy receptu
-
Rybí maso očistíme a nakrájíme na kousky. Rybí maso osolíme a opečeme na kousku másla. Podlijeme asi 200 ml vody a podusíme doměkka. Měkké maso obereme z kostí a do vydušené šťávy nasypeme mouku, tu osmahneme, zalijeme zbylou vodou, přidáme masový bujon, nové koření, celý pepř a povaříme.
Rybí polévku z kapra přecedíme, doplníme rybím masem, smetanou a krátce prohřejeme.
Krémovou rybí polévku z kapra rozlijeme do talířů, dozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme nejen o Vánocích.