Nadýchané slané trojúhelníčky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

3 lžíce cukr
0,5 - 1 dl olej
2 lžičky sůl
2 lžičky sůl
2 ks žloutek
500 ml mléko
2 ks bílek
600 g hladká mouka
sezamové semínko
1 ks Hera
40 g čerstvé droždí

Postup přípravy receptu

  1. Kvasnice si rozmícháme s cukrem, až začne být hmota tekutá, přidáme vlažné mléko. Do mísy dáme mouku se solí, uděláme ve směsi důlek a přilijeme droždí s mlékem. Vytvoříme těsto, které necháme asi hodinu na teplém místě kynout

  2. Mezitím si můžeme připravit krém. Změklou Heru vyšleháme se solí a žloutkem

  3. Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části a rozválíme na válu. Takto těsto natřeme olejem a připraveným krémem. Poté ho srolujeme jako závin, trochu poplácáme, aby bylo těsto ploché. Záviny potřeme vyšlehaným bílkem, posypeme sezamovým semínkem. Nyní je rozkrájíme na trojúhelníčky a klademe na připravený plech. Nebojte se případného vytékajícího krému

  4. Trojúhelníčky můžeme dokola potřít bílkem. Hotové dáme do předehřáté trouby a upečeme dozlatova

  5. Nadýchané slané trojúhelníčky podáváme jako chuťovku nebo místo pečiva.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!