Nadýchaný domácí perník recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

0,5 hrnků olej
2 ks vejce
1 lžíce kakao
2 hrnky mléko
1,5 hrnek cukr krupice
1 hrnek hladká mouka
2 hrnky polohrubá mouka
1/2 balíčku koření Medový perník
1 balíček kypřící prášek do perníku

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme si troubu na 170°C a hluboký plech vyložíme pečícím papírem

  2. Ze všech surovin na perníkové těsto, kromě kypřícího prášku, vyšleháme ve šlehači hladké těsto. Šleháme alespoň 3 minuty. Těsně před koncem lehce všleháme kypřící prášek

  3. Perníkové těsto nalijeme na připravený plech a zvolna pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut

  4. Můžeme podávat jak ke kávě, tak s vychlazeným mlékem ke snídani.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!