Nadýchaný jahodový koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1/2 hrnku cukr
1 ks vejce
1/4 hrnku mléko
1 balíček tvaroh
cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
1 balíček vanilkový cukr
1 hrnek hladká mouka
3 lžíce zakysaná smetana
tuk na vymazání
300 g čerstvé jahody
100 g Hera
1/2 balíčku kypřící prášek do pečiva
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Jahody omyjeme, zbavíme stopek a nožem rozpůlíme

  2. Náplň připravíme z tvarohu, zakysané smetany a vanilkového cukru

  3. Do mísy prosejeme mouku, cukr, prášek do pečiva, vanilkový cukr a všechny sypké ingredience dobře promícháme. Vmícháme vejce a mléko, nakonec přidáme rozpuštěnou a vychladlou Heru a vytvoříme vláčné těsto

  4. Dortovou nebo hranatou (ale menší) formu vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Rozprostřeme těsto a rozetřeme náplň. Náplň nedáváme až ke kraji, aby nám při pečení vznikl hezký okraj. Navrch poklademe rozpůlené jahody

  5. Jahodový koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 40 minut. Je krásně nadýchaný a nejlépe chutná ještě teplý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!