Nadýchaný jahodový koláč recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1/2 hrnku cukr 1 ks vejce 1/4 hrnku mléko 1 balíček tvaroh cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 1 balíček vanilkový cukr 1 hrnek hladká mouka 3 lžíce zakysaná smetana tuk na vymazání 300 g čerstvé jahody 100 g Hera 1/2 balíčku kypřící prášek do pečiva mouka na vysypání
Postup Nadýchaný jahodový koláč
Postup přípravy receptu
-
Jahody omyjeme, zbavíme stopek a nožem rozpůlíme
Náplň připravíme z tvarohu, zakysané smetany a vanilkového cukru
Do mísy prosejeme mouku, cukr, prášek do pečiva, vanilkový cukr a všechny sypké ingredience dobře promícháme. Vmícháme vejce a mléko, nakonec přidáme rozpuštěnou a vychladlou Heru a vytvoříme vláčné těsto
Dortovou nebo hranatou (ale menší) formu vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Rozprostřeme těsto a rozetřeme náplň. Náplň nedáváme až ke kraji, aby nám při pečení vznikl hezký okraj. Navrch poklademe rozpůlené jahody
Jahodový koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 40 minut. Je krásně nadýchaný a nejlépe chutná ještě teplý.