Krémová rybí polévka s lososovými knedlíčky recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
3 lžíce máslo
50 ml smetana
1/4 ks celer
1 ks bílek
1 ks mrkev
1/2 ks petržel
100 g květák
1 ks bobkový list
3 lžíce hladká mouka
citronová šťáva
čerstvá petrželka
1 hrst strouhaná houska
mletý černý pepř
10 kuliček celý černý pepř
250 g filet z lososa s kůží
400 g hlava a odřezky z lososa

Postup přípravy receptu

  1. Filet z lososa zbavíme kůže, maso nasekáme na jemné kousky. Jemně nasekané lososové maso promícháme s bílkem a strouhanou hoskou, osolíme, opepříme a necháme v chladu odležet

  2. Z kůže a odřezků z lososa, kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel), koření (celý černý pepř, bobkový list a sůl) uvaříme vývar, který slijeme a necháme vychladnout

  3. Na rozpuštěném másle krátce orestujeme malé růžičky květáku, poté přisypeme mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Jíšku s květákem zalijeme rybím vývarem, řádně rozmícháme a přivedeme k varu. Polévku necháme zvolna probublávat asi 20 minut a těsně před dokončením do ní zavaříme malé lososové nočky, které něcháme asi 2 minuty v polévce "táhnout". Poté hrnec odstavíme z tepla, polévku dochutíme solí, citronovou šťávou, sekanou petrželkou a zjemníme smetanou. Dále již nevaříme

  4. Krémovou rybí polévku s lososovými knedlíčky rozdělíme na porce a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!