Bio špagety s omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 ks cibule
200 g eidam
kari koření
500 g vepřové maso
bulharské koření
1 sklenice sladkokyselá omáčka s ananasem
1/2 balíčku bio špagety

Postup přípravy receptu

  1. Libové vepřové maso nakrájíme na nudličky a okořeníme. Použít můžeme libovolné koření podle chuti. Například kari, bulharské, grilovací a podobně. Cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky

  2. Vodu v hrnci přivedeme k varu, osolíme, přidáme lžíci oleje, aby se těstoviny neslepily a v takto připravené vodě uvaříme hrst špaget. Bio špagety z celozrnné mouky vaříme tak dlouho, jak je uvedeno na obalu

  3. Mezitím na pánvi rozehřejeme olej. Nejprve osmažíme cibuli a pak přidáme maso, které orestujeme ze všech stran. Přilijeme sladkokyselou omáčku a necháme provařit

  4. Špagety scedíme, naservírujeme do mísy, zalijeme omáčkou s masem a posypeme strouhaným sýrem

  5. Hotové bio špagety se sladkokyselou omáčkou podáváme s pivem nebo čistou vodou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!