Krémová rajčatová polévka s bílými fazolemi recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 2 stroužky česnek 400 g rajčata 3 ks šalotka 200 ml smetana ke šlehání 150 ml suché bílé víno 200 g cherry rajčata 400 g rajčatové pyré 1 plechovka bílé fazole ve slaném nálevu podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby olivový olej na ozdobu 80 g anglická slanina 2 ks jarní cibulka
Postup Krémová rajčatová polévka s bílými fazolemi recept
Postup přípravy receptu
-
Šalotku a česnek oloupeme a nasekáme na jemno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky.
V hluboké pánvi zpěníme na oleji cibuli s česnekem a přidáme rajčata. Přisypeme cukr a promícháme. Podlijeme vínem, přidáme rajčatové pyré se smetanou a 10 minut na mírném ohni povaříme.
Rajčatovou polévku poté rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem. Vmícháme scezené fazole a necháme je prohřát.
Krémovou polévku s bílými fazolemi ihned podáváme a můžeme dozdobit smaženými křupavými kousky slaniny (vegetariáni samozřejmě vynechají) a nasekanou jarní cibulkou.