Krémová rajčatová polévka s bílými fazolemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
2 stroužky česnek
400 g rajčata
3 ks šalotka
200 ml smetana ke šlehání
150 ml suché bílé víno
200 g cherry rajčata
400 g rajčatové pyré
1 plechovka bílé fazole ve slaném nálevu
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
olivový olej
na ozdobu
80 g anglická slanina
2 ks jarní cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Šalotku a česnek oloupeme a nasekáme na jemno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky.

  2. V hluboké pánvi zpěníme na oleji cibuli s česnekem a přidáme rajčata. Přisypeme cukr a promícháme. Podlijeme vínem, přidáme rajčatové pyré se smetanou a 10 minut na mírném ohni povaříme.

  3. Rajčatovou polévku poté rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem. Vmícháme scezené fazole a necháme je prohřát.

  4. Krémovou polévku s bílými fazolemi ihned podáváme a můžeme dozdobit smaženými křupavými kousky slaniny (vegetariáni samozřejmě vynechají) a nasekanou jarní cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!