Kuskus s kuřecím masem v lilku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
1 lžíce máslo
1 ks lilek
400 g kuřecí prsa
mletý pepř
1 hrst zelené olivy
2 lžíce citronová šťáva
2 ks jarní cibulka
80 g celozrnný kuskus
2 hrstě medvědí česnek

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na menší kostičky. Jarní cibulku a medvědí česnek nasekáme nadrobno, olivy na kolečka. Lilek omyjeme a nakrájíme na kolečka vysoká asi 5 cm. Vnitřek vydlabeme a nakrájíme na malé kousky

  2. Kuskus zalijeme vařící vodou a necháme 10 minut stát přiklopený pokličkou. Na toto množství postačí necelé 2 dl vody. Pokud zbude po odstátí přebytečná voda, slijeme ji

  3. Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci másla, 2 lžíce oleje a maso lehce opečeme. Po pár minutách přidáme jarní cibulku, dužinu z lilku a za občasného míchání doděláme, dokud maso není hotové

  4. Připravenou směs smícháme s kuskusem, olivami, citronovou šťávou a lžící oleje. Osolíme a opepříme

  5. Na plech vyložený pečícím papírem položíme vydlabané kolečka z lilku a naplníme je kuskusovou směsí. Použijeme jí jen tolik, aby byly lilky naplněné. Kuskus s kuřecím masem v lilku pečeme ve vyhřáté troubě na 170 ˚C necelých 30 minut

  6. Po upečení kuskus s kuřecím masem v lilku opatrně podebereme, aby směs nevypadla, takto přendáme na talíře. Podáváme se zbylým kuskusem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!