Kuskus s kuřecím masem v lilku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 lžíce olej sůl 1 lžíce máslo 1 ks lilek 400 g kuřecí prsa mletý pepř 1 hrst zelené olivy 2 lžíce citronová šťáva 2 ks jarní cibulka 80 g celozrnný kuskus 2 hrstě medvědí česnek
Postup Kuskus s kuřecím masem v lilku
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kostičky. Jarní cibulku a medvědí česnek nasekáme nadrobno, olivy na kolečka. Lilek omyjeme a nakrájíme na kolečka vysoká asi 5 cm. Vnitřek vydlabeme a nakrájíme na malé kousky
Kuskus zalijeme vařící vodou a necháme 10 minut stát přiklopený pokličkou. Na toto množství postačí necelé 2 dl vody. Pokud zbude po odstátí přebytečná voda, slijeme ji
Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci másla, 2 lžíce oleje a maso lehce opečeme. Po pár minutách přidáme jarní cibulku, dužinu z lilku a za občasného míchání doděláme, dokud maso není hotové
Připravenou směs smícháme s kuskusem, olivami, citronovou šťávou a lžící oleje. Osolíme a opepříme
Na plech vyložený pečícím papírem položíme vydlabané kolečka z lilku a naplníme je kuskusovou směsí. Použijeme jí jen tolik, aby byly lilky naplněné. Kuskus s kuřecím masem v lilku pečeme ve vyhřáté troubě na 170 ˚C necelých 30 minut
Po upečení kuskus s kuřecím masem v lilku opatrně podebereme, aby směs nevypadla, takto přendáme na talíře. Podáváme se zbylým kuskusem.