Krémová polévka ze zeleného chřestu recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 špetky sůl
2 lžíce máslo
1 ks brambory
1/2 ks citron
bageta
1 l zeleninový vývar
150 ml smetana ke šlehání
2 ks jarní cibulka
tvrdý sýr
1 špetka čerstvě mletý pepř
1 svazek zelený chřest

Postup přípravy receptu

  1. Chřest omyjeme a odkrojíme 2 cm odspoda. Zelený chřest není třeba loupat. Zbytek nakrájíme asi na 3 cm dlouhé kousky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka i s částí natě. Bramboru oloupeme a nakrájíme na kostky

  2. Ve větším hrnci rozehřejeme máslo a cibulku osmahneme. Poté přidáme chřest, brambory a asi 2 minuty restujeme. Zeleninu zalijeme studeným zeleninovým vývarem a dáme vařit. Polévku vaříme do změknutí brambor - cca 15 minut

  3. Chřestovou polévku osolíme, opepříme a vše rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Do rozmixované polévky ze zeleného chřestu vmícháme vlažnou smetanu a okyselíme citronovou šťávou. Krátce prohřejeme. a podle potřeby ještě dochutíme solí a pepřem

  4. Krémovou polévku ze zeleného chřestu podáváme horkou, skvěle chutná s rozpečenou bagetkou posypanou sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!