Domácí chléb recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

cukr
2 lžičky sůl
ocet
2 lžičky kmín
2 lžičky tymián
voda
1 kostka droždí
500 g hladká mouka
3 dl vlažná voda
3 lžíce vlažné mléko

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme kvásek. Do vlažného oslazeného mléka rozdrobíme droždí a odstavíme. Mezitím vezmeme mouku, kterou smícháme se solí a kořením. Do vzniklé směsi nalijeme kvásek. Nakonec přilijeme vlažnou vodu, vypracujeme těsto a necháme asi jednu hodinu kynout

  2. Z vykynutého těsta vytvarujeme mokrýma rukama dvě šišky. Pak na plech položíme dva bochníky, které jsme vytvarovali. Necháme ještě 20 minut kynout.ho nech Mezitím zapneme troubu

  3. Těsně před vložením chleba do trouby jej potřeme mašlovačkou namočenou v octové vodě. Chléb pečeme zprudka asi 5 minut, pak snížíme teplotu a dopékáme dalších 30 až 45 minut. Během pečení chléb pravidelně potíráme octovou vodou

  4. Nejlepší chléb je samozřejmě čerstvý a teplý. Po vyjmutí necháme chléb vychladnout

  5. Foto: www.profimedia.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!