Domácí chléb podle Danče recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 lžička cukr
4 lžíce olej
1 lžička sůl
2 lžíce ocet
100 g brambory
1 lžička kmín
400 g hladká mouka
350 ml vlažná voda
200 g žitná chlebová mouka
0,5 balíčků droždí (42 g)

Postup přípravy receptu

  1. Do domácí pekárny dáme vlažnou vodu, olej, ocet, sůl, kmín, mouky, nastrouhaný uvařený brambor, droždí a cukr. Zapneme program těsto a necháme zpracovat

  2. Pokud nemáme rádi chléb s bramborem, můžeme zadělat i bez bramboru. Mám vyzkoušenou i mouku v poměru 300 g hladké, 200 g celozrnné a 100 g jakékoliv chlebové mouky. Když jsem neměla pekárnu, tak jsem chléb zadělala v míse a po zadělání jsem nechala těsto kynout hodinu a půl

  3. Po skončení programu vyjmeme těsto, vyválíme šišku chleba a necháme kynout 30 minut. Po vykynutí pomašlujeme chléb vodou. Můžeme také pomašlovat mlékem či medem. Chléb pečeme 1 hodinu při 200 °C. Během pečení pomašlujeme ještě jednou

  4. Domácí chléb podle Danče po vychladnutí krájíme na krájíce a podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!