Domácí česnekový sýr recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
2000 ml mléko
1 lžíce sušený česnek

Postup přípravy receptu

  1. Mléko necháme při pokojové teplotě do druhého dne zkysnout

  2. Pak mléko pomalu zahříváme na teplotu 50 stupňů, vypneme a přiklopené necháme na teple pomalu vychladnout

  3. Po vychladnutí slijeme syrovátku a tvaroh necháme buď jen okapat na sítu nebo ho přes plátno ještě trochu vymačkáme. Tvaroh ochutíme solí a česnekem (čerstvý, nevyprchaný), uložíme do porcelánové misky, přikryjeme plátýnkem a necháme 2 dny "zrát"

  4. Během zrání tvaroh (sýr) několikrát propracujeme. Pak česnekový sýr zabalíme do plátýnka a ještě den ho necháme odpočívat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!