Krémová polévka z bílých fazolí recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
500 ml vývar
1 ks brambory
200 ml mléko
1 ks cibule
200 g bílé fazole
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Bílé fazole přes noc namočíme do studené vody a pak je v té samé vodě uvaříme doměkka. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Velkou bramboru oloupeme a nakrájíme na kostičky

  2. V hrnci necháme na oleji zpěnit cibulku s česnekem. Pak přidáme brambory a fazole, vše osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a vaříme zvolna asi 20 minut, dokud brambory nebudou měkké. Polévku rozmixujeme dohladka, zalijeme mlékem a podle potřeby naředíme vývarem. Krátce povaříme a podle potřeby dochutíme

  3. Krémovou polévku z bílých fazolí rozdělíme na porce, posypeme čerstvou petrželkou a podáváme s pečivem. Jemnou krémovou polévku můžeme podávat i jako večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!