Krémová polévka z bílých fazolí recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek olej sůl 500 ml vývar 1 ks brambory 200 ml mléko 1 ks cibule 200 g bílé fazole mletý černý pepř
Postup Krémová polévka z bílých fazolí
Postup přípravy receptu
-
Bílé fazole přes noc namočíme do studené vody a pak je v té samé vodě uvaříme doměkka. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Velkou bramboru oloupeme a nakrájíme na kostičky
V hrnci necháme na oleji zpěnit cibulku s česnekem. Pak přidáme brambory a fazole, vše osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a vaříme zvolna asi 20 minut, dokud brambory nebudou měkké. Polévku rozmixujeme dohladka, zalijeme mlékem a podle potřeby naředíme vývarem. Krátce povaříme a podle potřeby dochutíme
Krémovou polévku z bílých fazolí rozdělíme na porce, posypeme čerstvou petrželkou a podáváme s pečivem. Jemnou krémovou polévku můžeme podávat i jako večeři.