Kyjevský kotlet 2 recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 1 ks vejce 30 g máslo strouhanka 3 lžíce mléko chilli hladká mouka 2 ks kuřecí prsní čtvrtky s křidélkem
Postup Kyjevský kotlet 2
Postup přípravy receptu
-
Očištěná, kůže zbavená prsíčka musíme nakrojit tak, aby vznikly řízky i s horní částí křidélka. Prsa naklepeme, osolíme a z jedné strany ochutíme chilli kořením
Dobře ztuhlé máslo, nakrájíme na kostky asi po 15g. Vejce rozšleháme s mlékem
Na každý plátek masa položíme kostičku másla, zabalíme a dobře spojíme párátkem
Obalíme v mouce, vejcích a strouhance. Necháme asi 15 minut na mrazáku. To proto, aby máslo před smažením řádně ztuhlo
Kyjevské kotletky smažíme ve vyšší vrstvě tuku, nejlépe ve fritovacím hrnci
Podáváme obložené čerstvou zeleninou. Jako přílohu volíme bramborovou kaši, nebo brambory.