Krémová polévka s vejcem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

česnek
sůl
2 ks vejce
máslo
250 g petržel
olivový olej
10 g kysaná smetana
mletý pepř
1 l zeleninový vývar
100 g čerstvé bylinky
1 lžíce bramborová moučka

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou petržel očistíme a nakrájíme na malé kostičky, oloupaný česnek nahrubo nasekáme. Petržel i s česnekem osmahneme na oleji s máslem dozlatova, vše zalijeme vývarem a asi 10 minut vaříme, potom polévku odstavíme z plotny

  2. Čerstvé bylinky (petrželka, pažitka, kerblík, estragon) omyjeme, necháme okapat a natrháme na kousky, vložíme do polévky a metlou všechno důkladně rozšleháme. Zakysanou smetanu promícháme s bramborovou moučkou a přidáme do polévky, kterou prohřejeme, ale již nevaříme. Polévku na závěr dochutíme solí a pepřem

  3. Vejce uvaříme natvrdo, prudce zchladíme a oloupeme. Vajíčka nakrájíme na kousky

  4. Krémovou polévku rozdělíme do talířů, doplníme vejcem, ozdobíme zelenou bylinkou a horkou podáváme

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!