Rybí omeleta se sýrem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
1 lžička máslo
250 ml mléko
400 g filé z tresky
80 g parmazán
1 ks bobkový list
1 kelímek zakysaná smetana
1/2 lžičky citronová kůra
mletý černý pepř
4 lžíce smetana na vaření
5 kuliček celý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rybu očistíme, osolíme a vložíme do pekáčku s mlékem. Přidáme bobkový list a 4 - 5 kuliček celého pepře a v troubě předehřáté na 180 °C necháme asi 13 - 15 minut propéci. Pak rybu vyjmeme a necháme na ubrousku okapat. Zakysanou smetanu promícháme se strouhanou citronovou kůrou, lžičkou citronové šťávy a strouhaným parmazánem

  2. Vejce prošleháme se 4 lžicemi smetany, osolíme, opepříme a vlijeme na pánev (musí být vhodná i trouby) vytřenou máslem. Jakmile se omeleta ode dna zpevní, poklademe ji kousky ryby, přelijeme zakysanou smetanou se sýrem a ihned přendáme do trouby předehřáté na 220 °C. Rybí omeletu se smetanou a parmazánem pečeme asi 15 - 20 minut dozlatova

  3. Rybí omeletu se sýrem servírujeme horkou. Vhodnou přílohou jsou brambory a zeleninové saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!