Rybí paella z tresky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
700 ml voda
šafrán
50 g zelené olivy
mletý bílý pepř
1/2 ks červená paprika
1 ks zelená kapie
1/2 ks žlutá paprika
1 ks červená cibule
1 ks malý pórek
500 g mražená treska
150 g rybí tyčinky Surimi
1 kostka bujón s bylinkami a panenským olivovým olejem

Postup přípravy receptu

  1. Tresku omyjeme, osušíme, zakapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Jakmile ryba povolí, nakrájíme ji na kousky asi 3x3 cm, které zprudka z obou stran opečeme na oleji a odstavíme z tepla. Z vody a bylinkové bujónové kostky si připravíme vývar, který ochutíme šafránem a necháme vychladnout. Rýži vypereme a necháme okapat

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Sloupnutý česnek prolisujeme. Papriky a kapii zbavíme jádřinců a nakrájíme na stejnoměrné kousky. Pórek očistíme a nakrájíme na čtverce. Okapané olivy pokrájíme na půlky. Surimi tyčinky zbavíme obalu a nakrájíme na špalíky

  3. Na velké zapékací pánvi necháme zpěnit cibuli, přidáme ostatní zeleninu a vše orestujeme. Vmícháme okapanou rýži a za stálého mícháni asi 5 minut opékáme. Přilijeme bylinkový vývar se šafránem a přivedeme do varu. Jakmile se směs začne vařit, nádobu odstavíme, vmícháme tresku, surimi tyčinky, olivy a ochutíme solí a pepřem

  4. Nádobu zakryjeme poklicí a dusíme v troubě při 180 °C asi 25 - 30 minut, dokud není rýže měkká a nasákne všechen vývar

  5. Rybí paellu z tresky podáváme se zeleninovými saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!