Krémová kuřecí polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
máslo
150 ml smetana
250 ml bílé víno
1,5 l kuřecí vývar
200 g kuřecí prsa
mletý pepř
2 hrstě kořenová zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Množství a druh zeleniny přizpůsobíme vlastní chuti. Zeleninu vložíme na rozpuštěné máslo a podusíme. Přidáme víno, kuřecí vývar a 25 minut povaříme

  2. Kuřecí maso očistíme, nakrájíme na maličké plátky, kostky či nudličky. Maso osolíme a také opečeme na másle a uchováme v teple

  3. Vývar se zeleninou odstavíme z ohně, zeleninu propasírujeme, do polévky vmícháme smetanu a krátce prohřejeme. Podle chuti osolíme a opepříme

  4. Krémovou kuřecí polévku rozlijeme do talířů, doplníme kousky masa a ihned podáváme. Zdobíme zelenou bylinkou

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!