Studentské jídlo recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
chléb
700 g kečup
chilli
2 ks větší cibule
mletá sladká paprika
500 g kuřecí prsní řízek
4 - 5 ks bílá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme ji dozlatova. Přidáme na větší kostky nakrájené kuřecí maso a restujeme, dokud nechytne barvu. Vsypeme opět na větší kostičky nakrájenou bílou papriku a chvíli povaříme

  2. Vše okořeníme (sladká paprika, chilli, sůl), podlijeme trochou vody a necháme za občasného míchání cca 30 minut dusit. Poté studentské jídlo zalijeme kečupem a povaříme

  3. Připravíme si topinky (podle chuti pomažeme česnekem) a zalijeme masovou směsí

  4. Studentské jídlo podáváme třeba na večeři. Doporučuji podávat s pivem

  5. Tip: Vyjma dušení je potřeba vše důkladně míchat, aby se studentské jídlo nepřipalovalo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!