Studentská pizza recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
8 lžic olej
2 lžíce olej
2 lžičky sůl
4 ks rajče
2 lžíce kečup
200 g salám
oregano
pepř
350 ml hladká mouka
150 ml vlažná voda
200 g plátkový sýr

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy prosejeme hladkou mouku se solí. Přilijeme olej a asi 150 ml vlažné vody. Uhněteme hladké a vláčné těsto. Utvoříme z něho bochánek, ten přikryjeme utěrkou a necháme ho půl

  2. hodiny odpočinout

  3. Mezitím si připravíme suroviny na obložení pizzy. Česnek prolisujeme a promícháme s olejem a kečupem. Rajčata nakrájíme na slabé plátky

  4. Odpočinuté těsto rozdělíme na 2 - 3 díly podle toho, jak velké pizzy chceme. Na pomoučené ploše rozválíme každý díl na tenký plát kulatého tvaru. Přeneseme ho na vymaštěný nebo pečícím papírem opatřený plech. Prsty vytlačíme okraje a každý plát potřeme směsí z oleje, kečupu a česneku. Poklademe plátky sýra, salámu a rajčaty

  5. Studentskou pizzu posypeme oreganem a pepřem v předehřáté troubě dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!