Krémová houbová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks cibule
200 ml smetana
5 větviček tymián
600 ml zeleninový vývar
1 sklenka suché bílé víno
250 g světlé houby
250 g tmavé houby
podle chuti
sůl
brambory
mletý pepř
strouhaný muškátový oříšek
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Houby důkladně očistíme a nakrájíme na malé kousky.

  2. Cibuli s česnekem jemně nasekáme. Brambory nakrájíme na velmi malé kostičky. Čerstvý tymián umyjeme a odendáme lístečky.

  3. Na olivovém oleji zpěníme cibulku s česnekem a přidáme houby, brambory a tymián. Zalijeme vínem a jakmile vyprchá, dolijeme vývarem. Vaříme do změknutí. Přilijeme smetanu, ještě jednou provaříme (alespoň na 5 minut). Hotovou houbovou polévku dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

  4. Krémovou houbovou polévku podáváme teplou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!