Krémová cizrnová polévka s kari recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 - 3 lžíce máslo
pažitka
1,5 l voda
400 g cizrna
2 - 3 lístky bobkový list
1 lžíce kari koření
1 - 2 špetky mletý černý pepř
200 g Lučina
bylinková sůl
1 svazek jarní cibulka s natí

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu propláchneme, zalijeme v misce vodou a necháme stát přes noc. Cizrna nabobtná a nebude potřebovat tak dlouhé vaření

  2. Druhý den cizrnu slijeme, zalijeme ve velkém hrnci novou vodou, přidáme bobkový list a vaříme 45 minut téměř doměkka. Odstavíme z plamene a necháme stranou

  3. V jiném hrnci rozpálíme máslo a na něm osmahneme nadrobno nakrájenou jarní cibulku i s částí natě. Cibulku předtím samozřejmě dobře opláchneme od nečistot. Osmahlou cibuli zasypeme kari kořením, které se nám krásně rozvoní. Přidáme uvařenou cizrnu i s velkou částí vývaru, osolíme bylinkovou solí, přidáme namletý pepř a ještě asi 10 minut povaříme

  4. Cizrnovou polévku poté rozmixujeme tyčovým mixérem společně s Lučinou či jiným podobným sýrem a dochutíme podle potřeby. Pokud by byla polévka příliš hustá, zředíme ji ještě zbylým vývarem. Máme-li rádi v krémových polévkách kousky, odebereme před mixováním jednu naběračku cizrnových kuliček, kterou poté do rozmixované polévky vrátíme

  5. Krémovou cizrnovou polévku podáváme posypanou čerstvou či sušenou pažitkou. Tato polévka je opravdu sytá a není k ní potřeba přikusovat chléb apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!