Domácí majonéza bez vajec recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

100 ml olej
sůl
50 ml mléko
plnotučná hořčice
citronová šťáva
sójová omáčka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do vysoké nádoby dáme mléko (stačí polotučné) a tyčkovým mixerem šleháme za pomalého přikapávání oleje do pěny. Pokud je pěna málo hustá, přidáme ještě trochu oleje. Nakonec dochutíme tím, co máme rádi, například hořčice, pepř, sůl, sójová omáčka, citronová šťáva apod

  2. Také můžeme připravit tatarskou omáčku, když přidáme nakrájenou cibuli a nakrájené kyselé okurky

  3. Domácí majonézu bez vajec používáme podle chuti při právě různých pokrmů.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!