Domácí lososový krém recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce majonéza
citron
1 ks bobkový list
mletý bílý pepř
1 - 2 lžíce citronová šťáva
čerstvá petrželka
10 kuliček celý černý pepř
300 g čerstvý losos
1 lžička sušená citronová kůra
200 ml řecký jogurt
10 kuliček celý koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Filet z lososa i s kůží omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. V napařovacím hrnci přivedeme k varu vodu, kterou osolíme a spolu s bobkovým listem, celým černým pepřem, kuličkami koriandru a citronovou kůrou vaříme asi 3 minuty

  2. Na připravený vývar položíme pařák s lososem, zakryjeme poklicí a zvolna v páře lososa podusíme doměkka. Vychladlou rybu zbavíme kůže a v misce rozmělníme vidličkou na kousky, které ochutíme citronovou šťávou a promícháme s jogurtem a majonézou. Losový krém podle chuti osolíme a opepříme a necháme v chladu rozležet

  3. Domácí lososový krém mažeme na plátky veky, zdobíme plátkem citronu, petrželkou a majonézou a podáváme jako chuťovku. Lososový krém můžeme servírovat v mističkách na listech salátu a podávat s opečeným toastem jako předkrm.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!