Red Velvet kuličky s čokoládou recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks vejce
75 g máslo
máslo
50 ml mléko
1/4 balení prášek do pečiva
95 g cukr krupice
140 g polohrubá mouka
150 g čokoláda 70%
16 ks kakaové sušenky s bílou náplní

Postup přípravy receptu

  1. Na tyto kuličky se nejlépe zužitkují přebytečné odkroje z dortu nebo jiného moučníku, avšak je možné si upéci rychlý korpus i zvlášť, například v dortové formě nebo malém pekáčku

  2. Rozehřejeme si troubu na 170 °C a připravíme si těsto. Oddělíme žloutky od bílků a bílky vyšleháme se špetkou soli do tuha. V jiné misce vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme změklé máslo, mléko, opět zašleháme a poté postupně zašleháme i mouku smíchanou s kypřícím práškem. Pokud chceme mít těsto zabarvené, přidáváme postupně do směsi také potravinářské barvivo, až do požadované sytosti zabarvení. Nakonec po částech vmícháme ušlehaný sníh

  3. Menší formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Těsto nalijeme do formy, zarovnáme a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C

  4. Propečenost těsta ověříme zapíchnutím špejle do moučníku. Pokud ji vytáhneme bez ulpívajícího těsta, vyndáme moučník z trouby

  5. Po vychladnutí nalámeme do mixeru a rozdrtíme na drobky

  6. Drobky smícháme s rozpuštěným máslem, které přidáváme po lžících podle potřeby (můžeme přidat i lžíci rumu) jen tak, aby se z těsta daly tvořit kuličky. Přidáme zhruba stejné množství rozdrcených kakaových sušenek s bílou náplní, smícháme a tvoříme kuličky

  7. Red Velvet kuličky s čokoládou dáme vychladit do lednice alespoň na hodinu, poté je polijeme v rozpuštěné 70% čokoládě, můžeme ozdobit sušenými malinami a necháme znovu vychladit

  8. Vychlazené Red Velvet kuličky podáváme například ke kávě jako dezert.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!