Kořeněný vánoční punč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

15 ml rum
1 ks pomeranč
1 ks citron
6 ks hřebíček
3 ks badyán
15 ml griotka
1 l červené víno
500 ml černý čaj
3 ks celá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Ze všeho nejdříve si uvaříme silný černý čaj a připravíme si ostatní ingredience. Ovoce nakrájíme na plátky, použijeme chemicky neošetřené plody, které jen omyjeme.

  2. Čaj svaříme s vínem, na plátky nakrájeným citronem a kořením.

  3. Do džbánu dáme kolečka pomeranče, ale lze přidat i jiné ovoce (jablka, jahody, višně, brusinky apod.). Ovoce zalijeme rumem, griotkou a dolijeme horkým čajem s vínem.

  4. Kořeněný vánoční punč rozléváme do sklenic a horký podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!