Kořeněný tuňákový steak recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
tymián
citron
grilovací koření
mleté chilli
2 ks steak z čerstvého tuňáka

Postup přípravy receptu

  1. Silné steaky z čerstvého tuňáka pokapeme citronovou šťávou a zlehka potřeme grilovacím kořením. Máslo použijeme přepuštěné

  2. Na pánvi rozpálíme máslo a tuňáka po obou stranách krátce osmahneme, stačí 1 - 2 minuty. Na povrchu by měl tuňák působit přismahle, ale uvnitř by měl být růžový, jinak by steak byl příliš suchý. Na pánvi steak z tuňáka ještě osolíme a posypeme mletým chilli a tymiánem

  3. Kořeněný tuňákový steak ihned podáváme. Výborně chutná s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!