Kořeněný uzený jazyk recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
olej
1 ks cibule
2 ks bobkový list
10 kuliček nové koření
15 g drcený koriandr
15 g drcený černý pepř
15 - 20 kuliček celý černý pepř
1 ks uzený hovězí jazyk

Postup přípravy receptu

  1. Uzený hovězí jazyk omyjeme a vložíme do studené vody s cibulí a česnekem. Přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list a vaříme téměř doměkka. Poté ještě horký jazyk ponoříme do studené vody a kůži sloupneme

  2. Teplý oloupaný jazyk potřeme olejem a obalíme v drcené směsi koriandru s černým pepřem a pevně zabalíme do folie. Takto připravený uzený jazyk necháme do druhého dne rozležet. Pak jazyk zbavíme obalu, vložíme na pařák do papiňáku a ještě asi 10 - 15 minut dovaříme doměkka. Měkký jazyk odložíme na mřížku a necháme krátce zchladnout

  3. Takto připravený ochucený jazyk nakrájíme na velmi tenké plátky a můžeme servírovat do sendvičů s okurkami a hořčicí nebo s nejrůznějšími dipy jako chuťovku. Pokrm výborně chutná teplý, ale i za studena.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!