Dušené jehněčí na zelenině recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
100 g cibule
400 g rajče
100 g karotka
2 lžíce rajčatový protlak
olivový olej
masový vývar
1 snítka čerstvý tymián
100 g řapíkatý celer
mletý černý pepř
4 porce jehněčí hřbet s kostí

Postup přípravy receptu

  1. Jehněčí maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Rajčata spaříme, oloupeme a rozmixujeme. Očištěnou karotku nakrájíme na jemná kolečka. Řapíkatý celer nakrájíme na drobné kousky. Tymián usekáme

  2. Porce masa zprudka opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Maso vyjmeme, přidáme mrkev a řapíkatý celer. Vše orestujeme do zlatohnědé barvy. Potom vmícháme tymián, nakrájenou cibuli a opět vše krátce opečeme. Nakonec přidáme česnek a rozmixovaná rajčata. Do takto připraveného základu vložíme opečené maso, vše podlijeme vývarem a zakryté jehněčí zvolna dusíme doměkka. Vypečený tuk odebereme a pokrm zahustíme rajčatovým protlakem. Krátce povaříme a dochutíme solí a pepřem

  3. Maso rozdělíme na teplé talíře, poklademe dušenou zeleninou a ihned podáváme. Vhodnou přílohou k dušenému jehněčímu na zelenině je rýže nebo opečené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!