Grilovaná kotleta s karamelizovanou cibulí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 lžíce olej
2 lžíce olej
sůl
2 lžíce máslo
1 lžíce jablečný ocet
80 - 100 g hnědý cukr
4 ks vepřová kotleta
3 ks červená cibule
mletý černý pepř
1 lžíce chilli omáčka
1 lžíce omáčka Sugo Toscana

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové kotlety očistíme, zlehka naklepeme, potřeme olejem, osolíme, opepříme a necháme v chladu odležet. Potom ze 2 lžic omáčky Sugo Toscana, lžíce chilli omáčky, prolisovaného česneku a oleje umícháme pikantní omáčku na potírání masa. Omáčku necháme odležet

  2. Mezitím si připravíme přílohu z karamelizované červené cibule. Oloupanou cibuli nakrájíme na hrubší nudličky, které na oleji s máslem orestujeme do zlatohnědé barvy. Pak cibuli posypeme cukrem a za stálého míchání ho necháme rozpustit. Směs zalijeme octem a krátce podusíme, dokud se všechna tekutina neodpaří. Zkaramelizovanou cibuli podle chuti osolíme a necháme vychladnout

  3. Na rozpáleném a špekem potřeném roštu grilujeme kotlety z každé strany asi 8 minut. Během pečení maso několikrát obracíme a potíráme pikantní omáčkou

  4. Grilované pikantní kotlety rozdělíme na porce, poklademe cibulí a podáváme s čerstvou zeleninou, bramborem nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!