Grilovaná kotleta s karamelizovanou cibulí recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 lžíce olej 2 lžíce olej sůl 2 lžíce máslo 1 lžíce jablečný ocet 80 - 100 g hnědý cukr 4 ks vepřová kotleta 3 ks červená cibule mletý černý pepř 1 lžíce chilli omáčka 1 lžíce omáčka Sugo Toscana
Postup Grilovaná kotleta s karamelizovanou cibulí
Postup přípravy receptu
-
Vepřové kotlety očistíme, zlehka naklepeme, potřeme olejem, osolíme, opepříme a necháme v chladu odležet. Potom ze 2 lžic omáčky Sugo Toscana, lžíce chilli omáčky, prolisovaného česneku a oleje umícháme pikantní omáčku na potírání masa. Omáčku necháme odležet
Mezitím si připravíme přílohu z karamelizované červené cibule. Oloupanou cibuli nakrájíme na hrubší nudličky, které na oleji s máslem orestujeme do zlatohnědé barvy. Pak cibuli posypeme cukrem a za stálého míchání ho necháme rozpustit. Směs zalijeme octem a krátce podusíme, dokud se všechna tekutina neodpaří. Zkaramelizovanou cibuli podle chuti osolíme a necháme vychladnout
Na rozpáleném a špekem potřeném roštu grilujeme kotlety z každé strany asi 8 minut. Během pečení maso několikrát obracíme a potíráme pikantní omáčkou
Grilované pikantní kotlety rozdělíme na porce, poklademe cibulí a podáváme s čerstvou zeleninou, bramborem nebo pečivem.