Koprová omáčka s vepřovým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 kg cibule
1 kg vepřová plec
podle chuti
cukr
sůl
ocet
sterilovaný sladkokyselý kopr
podle potřeby
smetana
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a vepřové maso nakrájíme na plátky nebo kostky.

  2. Cibuli osmahneme na oleji, přidáme nakrájené maso, posolíme a dusíme jako guláš. Když je maso měkké, přidáme sterilovaný sladkokyselý kopr. Chvíli dusíme, potom přidáme podle potřeby předvařenou vodu, nakonec rozmícháme smetanu s moukou a přidáme ji do omáčky. Koprovou omáčku vaříme na mírném ohni 10 minut a potom dochutíme octem, cukrem a solí.

  3. Koprovou omáčku můžeme podávat s bramborovou kaší, bramborem nebo knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!