Studená koprová omáčka recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- cukr sůl olivový olej 250 ml zakysaná smetana 3 lžíce smetana ke šlehání 4 ks vařený žloutek 2 lžíce ostrá hořčice čerstvý nebo sterilovaný kopr
Postup Studená koprová omáčka
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo. Vyjmeme žloutky a necháme je vychladnout
V misce je rozdrobíme, zakápneme olejem, přidáme hořčici a utřeme do hladka
Zakysanou smetanu smícháme se šlehačkou a spojíme s utřenými žloutky. Nakonec vmícháme kopr a podle potřeby dochutíme solí a cukrem. Necháme rozležet vchladu
Studenou koprovou omáčku podáváme jako doplněk k pečeným rybám, masu, ale hodí se i k čerstvé zelenině.