Studená koprová omáčka recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

cukr
sůl
olivový olej
250 ml zakysaná smetana
3 lžíce smetana ke šlehání
4 ks vařený žloutek
2 lžíce ostrá hořčice
čerstvý nebo sterilovaný kopr

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo. Vyjmeme žloutky a necháme je vychladnout

  2. V misce je rozdrobíme, zakápneme olejem, přidáme hořčici a utřeme do hladka

  3. Zakysanou smetanu smícháme se šlehačkou a spojíme s utřenými žloutky. Nakonec vmícháme kopr a podle potřeby dochutíme solí a cukrem. Necháme rozležet vchladu

  4. Studenou koprovou omáčku podáváme jako doplněk k pečeným rybám, masu, ale hodí se i k čerstvé zelenině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!