Koláč s kapary a ančovičkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
0.5 sklenky kapary
130 g sýr
2 lžíce bylinky
12 ks ančovičky
1 balíček listové těsto
mletý pepř
200 g zakysaná smetana
200 ml smetana na vaření
3 lžíce černé olivy bez pecek
podle potřeby
hladká mouka
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na placku, vložíme ji na dobře vymazaný plech a přimáčkneme ke dnu i ke stěnám.

  2. Ančovičky osušíme a nakrájíme na malé kousky. Olivy osušíme a nakrájíme na kolečka. Kapary scedíme a překrájíme. Vejce smícháme se smetanou, jemně nastrouhaným sýrem i bylinkami (petrželka, pažitka) a těstíčko podle chuti opepříme. Pak do těstíčka vmícháme kapary, ančovičky i olivy. Nesolíme!

  3. Těstíčko nalijeme na těsto, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 8 minut na 200 °C. Pak teplotu snížíme na 180 °C a dopékáme dalších 20 minut dozlatova.

  4. Koláč s kapary a ančovičkami podáváme spíše teplý, po upečení pouze nakrájíme a podáváme jako slanou chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!