Kedlubny s kefírem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
500 g brambory
2 ks cibule
1 dl voda
1 hrneček kefír
2 ks kedlubna
na ozdobu
česnek
sekaný kopr
podle chuti
sůl
muškátový oříšek
mletý zázvor
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibule a kedlubny očistíme. Cibuli nasekáme najemno, kedlubny nakrájíme na kostičky (asi tak 2 cm).

  2. Na oleji necháme zesklovatět cibuli. Přidáme kedlubny, okořeníme je pepřem, oříškem, špetkou zázvoru a jen krátce osmahneme. Vše zalijeme asi 1dl vody a necháme 15 minut dusit pod poklicí.

  3. Zatím si pořádně očistíme brambory, ale neloupeme je. Nakrájíme na plátky nebo čtvrtky a dáme na vymaštěný plech zprudka opéct do trouby.

  4. Kedlubny po podušení odstavíme, necháme vychladnout a zalijeme je vychlazeným domácím kefírem. Kedlubny s kefírem důkladně promícháme.

  5. Na talíř dáme porci brambor, zalijeme kedlubnou s kefírem, posypeme čerstvým sekaným koprem, nastrouháme stroužek česneku a podle chuti

  6. nakonec osolíme. Sůl není nutná. Ihned podáváme


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!