Vepřová omáčka s houbami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 lžíce olej
sůl
tymián
0,5 l voda
300 g žampiony
0,5 sklenek červené víno
3 lžíce hladká mouka
1 lžíce sojová omáčka
mletý kmín
4 ks vepřová kotleta
1 lžíce čerstvá petrželka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Čisté a osušené vepřové kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a okmínujeme

  2. Čisté žampiony nakrájíme na slabé plátky. Česnekové stroužky osmažíme na oleji a přidáme nasekanou petrželku s houbami. Podlijeme trochou vody a prosmažíme do změknutí. Česnek odebereme

  3. V jiné pánvi zprudka osmažíme kotlety z obou stran a podlijeme vínem

  4. Po odpaření vína zalijeme moukou promíchanou s vodou a sojovou omáčkou. Promícháme, ať nemáme hrudky. Vepřovou omáčku provaříme na dalších asi 15 -20 minut. Ke konci přidáme houby, čerstvý tymián a promícháme

  5. Vepřovou omáčku s houbami podáváme s knedlíkem nebo rýží jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!