Zeleninový příkrm z mrkve, kedlubny a květáku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka petrželka
2 ks mrkev
1 díl květák
1/2 ks kedlubna
3 - 4 kapky olivový olej
1 ks jarní cibulka
kojenecká voda

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na nudličky. Jednu větší růžičku květáku omyjeme a rozdělíme na menší růžičky. Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na kostky

  2. Mrkev s kedlubnou a květákem zalijeme kojeneckou vodou, přidáme čerstvou petrželku, očištěnou a nakrájenou jarní cibulku a dáme vařit. Když je zelenina měkká, scedíme ji a zakapeme olivovým olejem, vše podle potřeby rozmixujeme

  3. Zeleninový příkrm z mrkve, kedlubny a květáku podáváme na oběd pro děti od šestého měsíce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!