Rychlé kedlubny na smetaně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžičky cukr
1 lžička sůl
1 plátek máslo
1 lžička ocet
2 dl voda
600 g kedlubna
1 dl smetana ke šlehání
3 lžíce hotová světlá jíška

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dáme do kastrolu, přidáme asi 2 dl vody, sůl a podusíme skoro doměkka. Kedlubny zahustíme instantní jíškou a asi 3 minuty povaříme. Vmícháme smetanu ke šlehání a necháme přejít varem

  2. Odstavené kedlubny na smetaně dochutíme solí, cukrem a octem. Na zjemnění přidáme tenký plátek másla, ale nemusí být

  3. Jako přílohu ke kedlubnám na smetaně jsem měla vařené brambory a hovězí maso. Pro rychlejší přípravu lze maso nahradit vařenými vejci.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!