Vepřová líčka na zázvoru s bramborovými placičkami a pečenou zeleninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
5 ks vejce
0,5 kg cibule
tymián
1 snítka tymián
200 g petržel
100 g rajčatový protlak
200 g fenykl
bylinky
100 g med
divoké koření
0,5 l bílé víno
100 ml olivový olej
100 g čerstvý zázvor
300 g polohrubá mouka
1 lžíce římský kmín
200 g hnědý cukr
1,5 kg kořenová zelenina
1 l vepřový vývar
1 kg vařené brambory
200 g červená řepa
200 g řapíkatý celer
mletý černý pepř
200 g vepřové sádlo
0,5 kg vepřové sádlo
1,5 kg vepřová líčka
400 g červená a žlutá mrkev

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová líčka očistíme, omyjeme a den předem nasolíme. Druhý den líčka opláchneme a zprudka opečeme na vepřovém sádle dohněda. Líčka vyjmeme, vložíme kořenovou zeleninu (celer, mrkev, petržel), koření, bylinky a opékáme dohněda

  2. Přidáme rajčatový protlak, orestujeme a přilijeme bíle víno. Zredukujeme, přidáme zázvor, med a vepřový vývar, líčka a přiklopíme. Táhneme nejlépe celou noc v troubě vyhřáté na 120 °C. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme. Scezenou šťávu zredukujeme na potřebnou hustotu

  3. Uvařené brambory nastrouháme nahrubo, lehce promícháme s moukou, kořením a vejci. Rukou vytvoříme menší placičky a smažíme na rozpáleném sádle dokřupava

  4. Oloupanou a očištěnou zeleninu (řapíkatý celer, červenou řepu, mrkev, petržel, fenykl) nakrájíme na stejnoměrné větší kousky. Přidáme ostatní přísady a zprudka pečeme v rozpálené troubě

  5. Vepřová líčka na zázvoru s bramborovými placičkami a pečenou zeleninou podáváme jako vydatný oběd nebo večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!