Vepřová líčka na zázvoru s bramborovými placičkami a pečenou zeleninu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
5 ks vejce
0,5 kg cibule
tymián
1 snítka tymián
100 g rajčatový protlak
200 g fenykl
bylinky
100 g med
divoké koření
500 ml bílé víno
100 ml olivový olej
100 g čerstvý zázvor
300 g polohrubá mouka
1 lžíce římský kmín
200 g hnědý cukr
1 kg kořenová zelenina
1 l vepřový vývar
1 kg vařené brambory
200 g červená řepa
200 g řapíkatý celer
mletý černý pepř
200 g vepřové sádlo
500 g vepřové sádlo
200 g kořenová petržel
1,5 kg vepřová líčka
400 g červená a žlutá mrkev

Postup přípravy receptu

  1. Líčka očistíme, omyjeme a den předem nasolíme. Druhý den opláchneme a zprudka opečeme na vepřovém sádle do hněda

  2. Líčka vyjmeme, vložíme zeleninu, koření, bylinky a opékáme dohněda. Přidáme rajčatový protlak, orestujeme a přilijeme bíle víno. Zredukujeme, přidáme zázvor, med a vepřový vývar, líčka a přiklopíme. Táhneme nejlépe v troubě vyhřáté na 120 °C nejlépe celou noc. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce. Scezenou šťávu zredukujeme na potřebnou hustotu

  3. Uvařené brambory nastrouháme nahrubo, lehce promícháme s moukou, kořením a vejci, rukou vytvoříme menší placičky a smažíme na rozpáleném sádle dokřupava

  4. Oloupanou a očištěnou zeleninu nakrájíme stejnoměrné větší kousky. Přidáme ostatní přísady a zprudka pečeme v rozpálené troubě

  5. Vepřová líčka na zázvoru s bramborovými placičkami a pečenou zeleninu podáváme horké na předehřátém talíři s placičkami a vepřovými líčky přelité šťávou

  6. Recept od šéfkuchaře Radka Šubrta, který bude opět předvádět svou kuchařskou show na 2. Ročníku Gastro Food Festu v Litoměřicích, www.gastrofoodfest.cz

  7. Radek Šubrt šéfkuchař a majitel restaurací AMADE a SOKOOL a jídelen Na Pruhu a Na Krejcárku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!