Kedlubna plněná čočkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
4 snítky bazalka
150 g lučina
pepř
150 g červená čočka
100 ml zeleninový vývar
4 ks větší kedlubna
kayenský pepř

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme si kedlubny a dáme je do dobře osolené vody. Vaříme je doměkka cca 20 minut. Pak je vyjmeme a necháme okapat a vychladnout. Vývar nevyléváme. Mezitím si oloupeme cibuli a nakrájíme si ji nadrobno. Propereme čočku a spolu s cibulí ji nasypeme do kedlubnového vývaru. Necháme 5 minut vařit.

  2. Opereme si lístky bazalky a nakrájíme je na slabé proužky.

  3. Skrojíme vršky kedluben a spodní část (větší) vydlabeme lžičkou. Okraj necháme přibližně 1 cm široký. Vydlabané kedlubny nasekáme najemno. Slijeme uvařenou čočku a smícháme ji s kousky kedlubny a bazalkou. Směs dobře osolíme a opepříme.

  4. Zahřejeme zeleninový vývar a rozpustíme v něm lučinu. Omáčku ochutíme solí, pepřem a kayenským pepřem.

  5. Vydlabané kedlubny naplníme směsí a přelijeme omáčkou z lučiny. Zdobíme lísky čerstvé bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!