Vepřová plec na kedlubnách recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
olej
sůl
vývar
máslo
kmín
2 ks kedlubna
1 ks velká cibule
hladká mouka
750 g vepřová plec
naťová cibulka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso očistíme, nakrájíme na kousky, které osolíme a opepříme. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Oloupané kedlubny nakrájíme na plátky nebo hranolky

  2. Na oleji s máslem necháme zpěnit cibuli s česnekem a kmínem. Pak za stálého míchání přidáme maso. Jakmile se maso zatáhne, zaprášíme ho moukou a vše ještě asi 5 minut opékáme. Maso podlijeme vývarem a zakryté zvolna dusíme do poloměkka. Pak vmícháme kedlubny, vše spolu dodusíme a dochutíme

  3. Dušenou vepřovou plec na kedlubnách podáváme s jáhlovými šiškami nebo bramborami a zdobíme natí jarní cibulky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!