Pečená treska na kedlubnách recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
máslo
2 lžíce smetana
1 ks kedlubna
hladká mouka
mletý černý pepř
jemné kari koření
2 ks větší filety z tresky

Postup přípravy receptu

  1. Filety z tresky omyjeme, osušíme, potřeme olejem, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na jemné nudličky

  2. Na rozpáleném oleji zprudka opečeme rybu z obou stran dozlatova. Pak ji vyjmeme a uchováme na teple. Do výpeku přidáme lžíci másla, vložíme nakrájené hranolky z kedlubny a zvolna restujeme, dokud nejsou poloměkké na skus. Nyní kedlubnu podlijeme malým množstvím smetany, ochutíme kari kořením, osolíme a necháme přejít varem. Pánev odstavíme z tepla, na kedlubny položíme opečené filety a vše na 2 minuty zakryjeme poklicí

  3. Pečenou tresku na kedlubnách podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!