Pečená treska na kedlubnách recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl máslo 2 lžíce smetana 1 ks kedlubna hladká mouka mletý černý pepř jemné kari koření 2 ks větší filety z tresky
Postup Pečená treska na kedlubnách
Postup přípravy receptu
-
Filety z tresky omyjeme, osušíme, potřeme olejem, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na jemné nudličky
Na rozpáleném oleji zprudka opečeme rybu z obou stran dozlatova. Pak ji vyjmeme a uchováme na teple. Do výpeku přidáme lžíci másla, vložíme nakrájené hranolky z kedlubny a zvolna restujeme, dokud nejsou poloměkké na skus. Nyní kedlubnu podlijeme malým množstvím smetany, ochutíme kari kořením, osolíme a necháme přejít varem. Pánev odstavíme z tepla, na kedlubny položíme opečené filety a vše na 2 minuty zakryjeme poklicí
Pečenou tresku na kedlubnách podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.