Hokaidová omáčka recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

1 snítka petrželka
2 ks brambory
1 ks cibule
1 - 2 ks hřebíček
1 snítka libeček
1 - 2 ks bobkový list
muškátový oříšek
tříbarevný pepř
1 ks dýně hokaido
2 lžičky alnatura zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Dýni, brambory a cibuli si nakrájíme na kostky

  2. Nakrájenou dýni, brambory a cibuli zalijeme vodou, přidáme dvě lžičky zeleninového vývaru, libeček a petrželku. Povaříme 10 minut, aby nám vše změklo

  3. Poté tyčovým mixérem rozmixujeme do jemna. Přidáme bobkový list a hřebíček. Podle chuti nastrouháme do omáčky muškátový oříšek a pepř. Dýňovou omáčku dáme ještě na 5 minut povařit. Posléze vytáhneme bobkový list a hřebíček

  4. Hokaidová omáčka je vhodná k rýži, těstovinám, ale i k masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!