Hokaidová omáčka recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- 1 snítka petrželka 2 ks brambory 1 ks cibule 1 - 2 ks hřebíček 1 snítka libeček 1 - 2 ks bobkový list muškátový oříšek tříbarevný pepř 1 ks dýně hokaido 2 lžičky alnatura zeleninový vývar
Postup Hokaidová omáčka
Postup přípravy receptu
-
Dýni, brambory a cibuli si nakrájíme na kostky
Nakrájenou dýni, brambory a cibuli zalijeme vodou, přidáme dvě lžičky zeleninového vývaru, libeček a petrželku. Povaříme 10 minut, aby nám vše změklo
Poté tyčovým mixérem rozmixujeme do jemna. Přidáme bobkový list a hřebíček. Podle chuti nastrouháme do omáčky muškátový oříšek a pepř. Dýňovou omáčku dáme ještě na 5 minut povařit. Posléze vytáhneme bobkový list a hřebíček
Hokaidová omáčka je vhodná k rýži, těstovinám, ale i k masu.