Kakaová štola se šlehačkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

máslo na vymazání
těsto
2 dl olej
sůl
3 ks vejce
2 lžíce kakao
2 dl mléko
1 balíček prášek do pečiva
150 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
400 g polohrubá mouka
na ozdobu
šlehačka

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva, cukrem, olejem, mlékem a žloutky. Po vyšlehání lehce vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků. Můžeme také přidat rozinky či kandované ovoce.

  2. Do máslem vymazané formy nalijeme 2/3 těsta. Do zbylého vmícháme kakao a pomocí špejle jím protkáme světlou část těsta. Těsto před pečením potřeme mlékem, aby štola nepopraskala.

  3. Pečeme přibližně 20 až 30 minut při teplotě 175°C. Upečenou ihned vyklopíme.

  4. Po vychladnutí krájíme plátky a ty zdobíme šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!