Šlehačková kakaová roláda recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

10 dkg cukr
5 ks vejce
2 lžíce kakao
1 kelímek šlehačka
0,5 balíčků prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky si ušleháme zvlášť s cukrem. Pak přidáme kakao, 1/2 prášku do

  2. pečiva pro ty, co si tolik nevěří, že ji zvládnou vyšlehat bez prášku

  3. V druhé misce si ušleháme sníh z bílků a ten pak musíme opatrně a pomalu přimíchávat po troškách do směsi žloutků, cukru a kakaa

  4. Těsto na šlehačkovou roládu rovnoměrně rozprostřeme na pečící papír, dáme na plech a pečeme asi při 180 °C

  5. Šlehačkovou kakaovou roládu plníme ušlehanou šlehačkou, klidně pařížskou

  6. Šlehačkovou kakaovou roládu necháme ztuhnout a můžeme krájet.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!