Jemné zelňáky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
3 ks vejce
1 ks cibule
30 dkg uzené maso
1 sklenice sterilované zelí
0.5 kelímku krémová zakysaná smetana
podle potřeby
sůl
majoránka
kmín
mletý pepř
hladká mouka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Zelí pokrájíme, aby nebylo moc dlouhé. Dáme do mísy i s lákem.

  2. Na oleji orestujeme sekanou cibuli a když začne vonět, přidáme nadrobno nakrájené uzené maso, nebo uzeninu a necháme pustit šťávu. Přidáme k zelí, dále přidáme vejce, osolíme, opepříme, přidáme kmín, prolisovaný česnek, majoránku a půl kelímku zakysané smetany. Vše dobře promísíme. Pokud se zdá hmota řídká (měla by být asi jako těsto na bramboráky), přidáme hladkou mouku.

  3. Rozpálíme olej, lžící vytvoříme na oleji placky a jemné zelňáky smažíme po obou stranách dozlatova. Čím tenčí placky vytvoříte, tím křehčí zelňáky budou.

  4. Jemné zelňáky servírujeme podle chuti. Jsou dobré samostatně i jako příloha.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!