Smažená treska s jemně pikantní přílohou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
1 ks vejce
150 ml voda
1 lžička rajčatový protlak
1 ks mango
180 g hladká mouka
1 ks červená paprika
citronová šťáva
1 ks zelená paprika
150 ml zeleninový vývar
limetková šťáva
1 lžíce hnědý cukr
2 lžíce čerstvý koriandr
2 lžíce ústřicová omáčka
2 - 3 ks nať jarní cibulky
1 šálek drcený led
600 g tmavá treska
1 - 1,5 lžička chilli omáčka Sriracha

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou tresku omyjeme, osušíme, osolíme a zakapeme citronovou šťávou. Oloupané stroužky česneku nasekáme nadrobno. Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na nepravidelné kousky. Očištěnou nať jarní cibulky nakrájíme na kolečka. Menší vyzrálé mango oloupeme a dužinu nakrájíme na dílky. Na zálivku promícháme zeleninový vývar se lžičkou ostré chilli omáčky Sriracha, lžičkou rajčatového protlaku a dvěma lžícemi ústřicové omáčky

  2. Na oleji (při mírné teplotě) necháme zpěnit česnek, ke kterému přidáme nakrájené papriky. Papriky zvolna restujeme asi 3 - 4 minuty tak, aby byly akorát na skus. Poté vmícháme nakrájené mango a hnědý cukr. Jakmile se cukr rozpustí, zvýšíme teplotu, vlijeme pikantní zálivku a vše krátce necháme přejít varem. Nakonec za stálého míchání přidáme nať jarní cibulky a čerstvý koriandr. Směs prohřejeme, ochutíme solí a limetkovou šťávou a uchováme na teple

  3. Z vejce, vody, mouky a ledu si připravíme těstíčko, ve kterém rybu obalíme a ve vyšší vrstvě oleje osmažíme z obou stran dozlatova. Osmaženou tresku necháme na ubrousku okapat

  4. Smaženou tresku rozdělíme na nahřáté talíře, obložíme jemně pikantní přílohou a podáváme s vařeným nebo opečeným bramborem jako netradiční a chuťově výborný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!