Tradiční jemné vafle recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks vejce
100 g máslo
0,6 l mléko
10 g prášek do pečiva
300 g hladká mouka
100 g třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. V míse promícháme hladkou mouku s práškem do pečiva, špetkou soli a třtinovým cukrem. Přidáme rozpuštěné a částečně vychladlé máslo, celá vejce a mléko. Směs důkladně vyšleháme v hladké těsto, které necháme alespoň 90 minut odpočinout

  2. Rozpálíme si vaflovač a pomocí naběračky vždy na plotýnky nalijeme část těsta a uhladíme. Vaflovač uzavřeme a pečeme 3 - 5 minut dozlatova

  3. Tradiční vafle mažeme marmeládou či nutelou, zdobíme kysanou smetanou nebo šlehačkou, doplníme ovocem. Tradiční vafle jsou dobré i samotné, stačí je posypat cukrem, ale chutnají i bez.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!